Published On: lun, Dec 3rd, 2012

Intimitatea e cea mai importantă într-un cuplu

Bărbaţii spun că se ceartă mai des cu soţiile din cauza sexului, în timp ce femeile susţin că o fac din cauza copiilor. Cine are dreptate şi care e cea mai bună soluţie de a rezolva problemele acestea?

Poate părea că certurile apar din cauza fiecărui lucru diferit dar, de fapt, e aceeaşi ceartă. Cuplurile se ceartă în legătură cu intimitatea şi timpul petrecut împreună. Copiii sunt în afara discuţiei.

Bărbaţii spun: “Viaţa noastră sexuală nu mai e atât de bună pe cât mi-aş dori să fie”. Femeile spun: “Nu mă ajuţi cu copiii. Sunt epuizată.” E, de fapt, aceeaşi conversaţie. În studiile asupra cuplurilor cu cuibul gol, se poate observa că sunt mai fericiţi chiar dacă nu petrec mai mult timp împreună. Diferenţa este că timpul pe care îl petrec împreună este mai puţin stresant. Ei îşi acordă atenţie unul altuia, sunt conectaţi.

Lectia de învăţat de aici este aşadar: după meci şi cursurile de dans, după cină şi teme, chiar dacă eşti epuizată, fii alături de partenerul tău. Întreabă-l cum se simte. Creează aceste momente. Asta e ceea ce înseamnă intimitatea.

sursa: www.sexgen.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>