Published On: vin, Noi 30th, 2012

De ce este Crăciunul stresant pentru femei

Femeile se stresează mai mult decât bărbaţii de Sărbători.

Pentru multe femei, perioada Sărbătorilor nu este un prilej de bucurie. Programul încărcat, cumpărăturile, dar şi teama că nu vor reuşi să-şi menţină silueta sunt surse de stres pentru ele.

Dacă stresul de zi cu zi nu era suficient, perioada premergătoare Sărbătorilor vine cu o „doză” în plus. În preajma Crăciunului, femeile se stresează mai mult decât bărbaţii, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Naţională de Sănătate Mintală din SUA. Cea mai mare sursă de stres o reprezintă activităţile pe care multe dintre femei le au în preajma Crăciunului şi a Revelionului: curăţenie, gătit, cumpărături, cadouri, decorarea casei. În plus, aproape jumătate (45%) dintre femei se stresează din cauza banilor în această perioadă a anului. Peste toate acestea se adaugă lipsa timpului.

Silueta, încă un motiv de îngrijorare

Kilogramele pe care le acumulează din cauza meselor îmbelşugate de Sărbători sunt încă un motiv de stres pentru reprezentantele sexului frumos. Un sondaj britanic susţine că 67% din femei se gândesc cu groază că nu vor reuşi să-şi menţină silueta în perioada Crăciunului.

„Crăciunul ar trebui să fie un prilej de sărbătoare şi de relaxare împreună cu familia şi prietenii. În schimb, majoritatea femeilor se stresează la gândul că mesele copioase şi alcoolul consumat în cantitate mai mare de Sărbători îşi vor lăsa amprenta asupra siluetei. Ele sunt îngrozite la gândul că se vor îngrăşa şi mai ales că vor pune centimetri în plus în zona abdomenului”, spune Debra Robson-Lawrence, directorul LoveLite, clinica de proceduri de slăbit care a realizat sondajul. Unele femei sunt atât de stresate da gândul că se vor îngrăşa, încât încearcă să scape de câteva kilograme în plus înainte de Crăciun, în ideea că le vor acumula ulterior, mai spune Debra Robson-Lawrence, citată de cotidianul Daily Mail.

Bărbaţii cred că femeile se agită prea mult

Efortul pe care femeile îl depun din dorinţa de a organiza un Crăciun perfect nu este prea apreciat de partenerii de viaţă, dacă ne uităm la un alt sondaj, realizat în Marea Britanie pe 2.000 de bărbaţi. Potrivit acestuia, o treime din bărbaţi sunt de părere că femeile se stresează prea mult din cauza Sărbătorilor. Ei cred că partenerele lor stau prea mult în bucătărie şi că fac cheltuieli prea mari pentru cadouri şi pentru celelalte cumpărături din această perioadă a anului. Jumătate din bărbaţii intervievaţi au spus că nu s-ar obosi să trimită felicitări de Crăciun şi 40% ar anula vizita la socri.

Dacă bărbaţii ar face meniul de Sărbători, nici preparatele nu ar fi la fel de numeroase şi de sofisticate. Aşadar, bărbaţii se mulţumesc şi cu mai puţine pregătiri, ceea ce înseamnă că doamnele se pot bucura de Sărbători fără stres.

sursa: www.adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>