Published On: vin, Noi 30th, 2012

Criteriul ciudat după care femeile îşi aleg partenerii. Masculinitatea nu mai este o calitate

Mitul conform căruia femeile sunt indecise se confirmă şi când vine vorba de gusturile pe care le au în materie de bărbaţi. Dacă până acum un aspect cât mai masculin părea să fie cheia spre inima unei femei, studiile recente arată că sexul frumos este atras grăsimea corporală a partenerului.

Concret, femeilor le plac bărbaţii cu o grăsime corporală de exact 12%, indică studiul citat de businessinsider.com. Explicaţia cercetătorilor că doamnele caută, subconştient, parteneri cu un sistem imunitar puternic şi cu gene bune şi consideră că anumite trăsături ale bărbaţilor le pot da indicii despre cât de sănătoşi sunt.

Studiile precedente arătau că trăsăturile masculine ale bărbaţilor constituie criteriul principal în alegerea partenerului. Cercetările recente răstoarnă acest mit. Studiul a fost realizat pe 29 de femei aflate în perioada fertilă a ciclului menstrual, deoarece în aceste zile sunt mai receptive la masculinitate. Participantele au clasificat fotografiile a 69 de bărbaţi după criterii precum atractivitate, masculinitate şi grăsime corporală.

Bărbaţii din aceste fotografii au fost supuşi la o examinare medicală, pentru a li se testa sistemul imunitar în funcţie de cât de bine răspundeau la vaccinul pentru hepatita B.  Cercetătorii i-au calculat, apoi, fiecăruia nivelul de testosteron din corp.

Rezultatele studiului arată că bărbaţii catalogaţi de femei drept cei mai masculini nu au fost consideraţi cei mai atractivi şi nici nu aveau un puternic sistem imunitar.

De cealaltă parte, grăsimea corporală s-a dovedit a fi garanţia unei înfăţişări atractive, a unui nivel ridicat de testosteron şi a unui sistem imunitar sănătos. Bărbaţii consideraţi cei mai atractivi au fost cei cu o grăsime corporală de 12%. Reprezentanţii sexului tare care depăşeau cu mult acest procent au fost catalogaţi ca dizgraţioşi de către femei şi cu o sănătate precară, de către medici.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>