Published On: sâm, Noi 24th, 2012

Angajaţii unei firme chineze sunt recompensaţi dacă au relaţii amoroase la birou

În vreme ce majoritatea angajatorilor interzic relaţiile la locul de muncă, o companie chineză le încurajează oferind bonusuri celor care se „cuplează” la serviciu.

Directorii companiei IT Chengdu, din China, oferă o primă de 1.112 yuani (aproximativ 140 de euro) angajaţilor care încep o relaţie amoroasă la serviciu şi decid să o facă publică. Iniţiativa are menirea de a-şi convinge angajaţii să spună „adio” celibatului. Conducerea companiei speră ca în acest mod să îmbunătăţească moralul angajaţilor şi echipa să devină „şi mai armonioasă “, potrivit publicaţiei Business Insider. Beneficiul este, bineînţeles, creşterea productivităţii muncii.

Compania chineză nu are nimic împotrivă dacă angajaţii decid să formeze un cuplu cu persoane de sex opus din alte companii IT. Şi în aceste cazuri, ei vor primi un bonus, dar ceva mai mic: de 500-1000 yuani (60-120 de euro). Ce se întâmplă însă dacă respectivul cuplu decide să se despartă? Managerii chinezi au luat în calcul şi această variantă. Ei au decis să le ofere celor doi câte două zile de concediu pentru a se reface după despărţire.

„Prima iubirii” a fost stabilită de directorii companiei Chengdu pe data de 11 noiembrie, când în China se sărbătoreşte Ziua Oamenilor Celibatari, ca o replică la Sf. Valentin, ziua îndrăgostiţilor.

sursa: www.adevarul.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>