Published On: mar, Noi 13th, 2012

Laptopul şi mobilul ne lasă fără copii!

Cercetătorii britanici trag un semnal de alarmă.

Electricianul britanic Scott Reed, de 30 de ani, se chinuia de aproape un an să o lase însărcinată pe Laura, soţia sa. În ciuda tratamentelor de fertilizare pe care le făceau amândoi, totul era în zadar. Când au fost la doctor, rezultatul i-a şocat: sperma bărbatului era… supă, iar spermatozoizii fierţi.

Peste 62% din bărbaţii din întreaga lume, care au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, pun laptopul în poală atunci când lucrează pe calculator de acasă. Niciunul însă nu ştie că în tot acest timp îşi reduc simţitor şansele de procreere. La fel li s-a întâmplat şi celor doi britanici când au vrut să îl facă pe cel de-al doilea copil. Scott ţinea laptopul cam o oră-două pe zi în poală.

Suficient pentru a distruge iremediabil calitatea spermei. Cercetătorii de la spitalul Regina Alexandra, din Portsmouth, l-au supus la mai multe teste şi au descoperit că suferea de “afecţiunea specifică bucătarilor, care îşi «gătesc» sperma, expunând-o la temperaturi ridicate, din cauza mediului de lucru”.

Temperatura laptopului în funcţiune poate depăşi 38 de grade Celsius şi în ciuda senzaţiei de confort, distruge sperma. Doctorul Sue Kenworthy de la Regina Alexandra avertizează că este suficient “să aveţi acest obicei prost timp de doi ani pentru a scădea drastic producţia de spermatozoizi şi pentru a ajunge sterili”.

În plus, un studiu recent realizat de cercetătorii americani vine cu o altă descoperire alarmantă: dacă laptopul este conectat la o reţea din internet fără cablu (Wi-Fi), produce fragmentarea elementelor ADN din structura genetică a spermatozoizilor. Mutaţiile genetice pot fi devastatoare. Pentru a afecta calitatea spermei prin radiaţia Wi-Fi este nevoie de o expunere de doar o jumătate de oră. În plus, expunerea prelungită duce şi la o scădere alarmantă a libidoului.

sursa: www.click.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>