Published On: Soare, Noi 11th, 2012

STUDIU. O femeie din trei are stări de depresie după ce face sex

O femeie din trei acuză stări depresive după ce face sex. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă din Australia, după ce au chestionat un grup de 200 de femei, notează Daily Mail.

În urma sondajului, experţii au constatat că 33% dintre femei se confruntă cu stări de depresie după ce au întreţinut relaţii intime cu partenerul de viaţă. După obţinerea acestor rezultate destul de îngrijorătoare, cercetătorii încearcă acum să înţeleagă motivul pentru care o femeie din trei trece prin astfel de momente.

„În mod normal, la finalul unei partide de sex organismul se simte relaxat. În plus, finalul unei partide de amor provoacă o stare de bine atât la nivel psihic, cât şi la nivel fizic”, precizează Robert Schweitzer, de la Queensland Institute of Technology , autorul cercetării.

Cu toate acestea, expertul spune că există şi oameni care se confruntă cu sentimente de melancolie, stări de anxietate, irascibilitate şi chiar nelinişte la finalul unei partide de sex, mai notează Daily Mail. „Cu toţii ne imaginăm că relaţiile intime cu partenerul ar trebui să fie o experienţă plăcută, dar se pare că pentru unii dintre noi sexul reprezintă un act neplăcut”, mai menţionează cercetătorul.

Potrivit specialistului acest gen de depresie nu are legatură cu relaţia propriu zisă dintre o femeie şi partnerul acesteia. În mod normal, după o partidă de amor creierul eliberează endorfine, un hormon supranumit şi “hormonul fericirii”. Odată eliberat în sânge, întreg organismul se relaxează.

O posibilă cauză ar putea fi un abuz sexual sau experienţe sexuale negative pe care o femeie le-a experimentat în trecut, sunt de părere specialiştii. Asemenea traume pot genera sentimente de vinovaţie, anxietate care se pot manifesta chiar şi dupa un act sexual reuşit. Experţii susţin că o femeie care sufera de depresie după sex trebuie să ceară ajutorul unui specialist deoarece riscă să devină frigidă.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>