Published On: mar, Oct 23rd, 2012

STUDIU. S-a schimbat vîrsta la care băieţii ajung la pubertate

Băieţii ajung la pubertate la vârste tot mai fragede, chiar şi cu doi ani mai devreme decât vârsta la care taţii lor s-au confruntat cu această schimbare. Aceasta este concluzia unui studiu al Academiei americane de pediatrie, informează Daily Mail.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au elaborat pe baza unui raport statistic care cuprinde evaluarea medicală efectuată de pediatrii în rândul a 4.000 de băieţi din 41 de state americane.

Datele culese arată că afro-americanii ajung cel mai devreme la pubertate, în jurul vârstei de 9 ani, urmaţi de caucazieni, pe la 10 ani, şi de hispanici, în jurul vârstei de 10 ani şi jumătate.

Chiar dacă studiul citat este primul de acest gen întocmit în SUA, experţii consideră că tinerii americani ajung astăzi la pubertate cu circa doi ani mai devreme decât generaţiile anterioare

Studiile precedente arătau că 16% dintre fete intră la pubertate în jurul vârstei de 7 ani, în timp ce 30% se confruntă cu pubertatea precoce în jurul vârstei de 8 ani, dar datele recente arată că numărul copiilor care intră la pubertate de la vârste tot mai fragede este în continuă creştere.

Medicii endocrinologi spun că principala cauză a apariţiei acestui fenomen este dieta bogată în carne, expunerea la bisfenol a copiilor de la vârste fragede, dieta intens industrializată şi faptul că legumele şi fructele conţin tot mai multe chimicale. În plus, obezitatea, care este în creştere în rândul copiilor, joacă un rol important în apariţia pubertăţii timpurii.

Potrivit experţilor, grăsimea care abundă în alimentele de tip fast-food poate produce hormoni sexuali. Specialiştii spun că aceşti factori duc la schimbarea nivelului hormonal din organismul unui copil, declanşând astfel apariţia pubertăţii precoce.

Medicii endocrinologi menţionează că acest fenomen îi transformă pe copii în nişte adulţi în miniatură. Potrivit acestora, organismul copiilor se transformă şi funcţiile sexuale devin active, explicându-se astfel de ce tot mai mulţi copii devin părinţi la vârste tot mai scăzute.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>