Published On: mar, Oct 23rd, 2012

Fumatul ar putea fi interzis. Autoritatile, gata sa incalce unul dintre cele mai importante drepturi constitutionale

Pe fumatori ii paste legea suprema care le interzice fumatul. Locul in care poluarea pe care o fac tigarile e de 30 de ori mai mare decat nivelul permis.

Drepturile proprietatii vor fi incalcate la un moment dat din cauza poluarii pe care o produc tigarile. Conform unui studiu facut de britanici, fumatul pasiv dauneaza foarte grav sanatatii pasagerilor din masini.

Masuratorile s-au facut pe 17 soferi care au facut 100 de drumuri cu masina. Dintre cei 17 numai 3 nu fumau. In masinile cu nefumatori si alti pasageri care nu fumau, poluarea a ajuns la nivelul de 7.4 micrograme/metru cub – de 3,5 ori mai putin decat standardul WHO (World Health Organization).

In celelalte masini, niveul poluarii l-a depasit incredibil de mult pe cel admis – 85 mg/m cub. Aceasta a fost media, pentru ca varfurile de poluare au atins aproape 400 de mg/m cub si chiar 900 in unele cazuri. Chiar daca soferii au pornit aerul conditionat sau au deschis geamul, nivelul tot a fost peste limita admisa de Oragnizatia Mondiala a Sanatatii.

In unele state din SUA (California, Arkansas, Maryland si Louisiana) fumatul in masina a fost deja interzis.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>