Published On: mar, Oct 16th, 2012

S-a inventat airbagul pentru biciclişti. Cum acţionează în caz de accident

O companie suedeză a scos pe piaţă un echipament de protecţie a capului şi gâtului pentru biciclişti, care funcţionează precum un airbag, umflându-se atunci când cel care îl poartă este în pericol să cadă, scrie Daily Mail.

Potrivit producătorilor, echipamentul constă într-un guler care se poate asorta la orice ţinută, din care, în 0,1 secunde, sare o cască dintr-o ţesătură foarte rezistentă care protejează zona capului de un impact care i-ar putea fi fatal biciclistului.

“Am vrut să creăm o protecţie pentru cap adresată bicicliştilor, pe baza accidentărilor semnalate în chestionarele pe care le-am făcut. Printre alte caracteristici, protecţia ar trebui să dea senzaţia de libertate care vine odată cu mersul pe bicicletă şi să nu distrugă părul.” explică Anna Haupt, unul dintre inginerii care au gândit mecanismul.

Produsul a fost lansat după o cercetare de peste şase ani în domeniul ciclismului şi se comercializează la preţul de 460 de euro.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>