Published On: mie, Iul 11th, 2012

Află în ce pericol te afli dacă ai mai mulţi parteneri sexuali

 

Cu cât ai mai mulţi parteneri sexuali, cu atât ajungi mai indiferentă în faţa acestui act, care devine până la urmă pentru tine un lucru oarecare. Numărul mare de parteneri sexuali prezintă riscuri nu doar asupra sănătăţii fizice, ci şi asupra sănătăţii emoţionale.

Din punct de vedere fizic, dacă ai mai mulţi parteneri sexuali, eşti expusă la mai multe boli cu transmitere sexuală (BTS), viruşi (HPV, HIV) sau infecţii.

Mai mulţi psihoterapeuţi din Statele Unite spun că numărul ridicat de parteneri sexuali de-a lungul timpului poate avea efecte negative din punct de vedere emoţional. De exemplu, dacă faci sex cu câte o persoană pe an, în 10-15 ani numărul tot creşte şi cu cât întreţii relaţii sexuale cu mai multe persoane, cu atât sexul devine pentru tine un lucru fără importanţă.

Din această cauză, atunci când vei ajunge să te căsătoreşti, spun specialiştii, îţi va fi mai greu să creezi o legătură sexuală profundă cu soţul tău. Mai mult, psihoterapeuţii sfătuiesc oamenii să aştepte un timp şi să se gândească bine ce vor de la relaţiile lor: doar o legătură fizică sau şi una emoţională, de iubire.

foto:Shutterstock
sursa: www.unica.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>