Published On: mar, Mai 29th, 2012

Injecţiile cu ac ar putea deveni istorie

Injecţiile cu ac ar putea deveni în curând istorie. Cercetătorii americani lucrează acum la o tehnologie de injectare a substanţelor în corpul uman ce nu necesită folosirea unui ac.

Astfel, medicamentul va fi administrat cu ajutorul unui jet de înaltă presiune ce pătrunde cu uşurinţă în piele. “Ceea ce vedeţi este o simulare a injectării medicamentelor în piele. În acest caz, nu a fost nevoie de un ac pentru ca medicamentul să fie injectat.

Lucrăm la un sistem care nu are nevoie de ac, ci de o presiune suficient de înaltă ca lichidul să intre în ţesut”, a menţionat profesorul de la Universitatea MIT, Catherine Hogan.

Potrivit cercetătorilor, medicamentele pătrund în corp la o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Noul dispozitiv foloseşte un jet cu un diametru similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele.

Acum, cercetătorii americani lucrează pentru a crea un dispozitiv care să poată fi folosit şi cu medicamentele în formă de pudră, fluidizându-le pentru a putea fi introduse în piele într-o formă asemănătoare unui lichid. Cercetătorii americani afirmă că tehnologia va fi o alternativă pentru persoanele cărora le este frică de ace.

sursa: www.capital.ro | Rador

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>