Published On: sâm, Mai 26th, 2012

3 boli care apar de la prea mult sex

Ce e prea mult strică. Studiile au dovedit că partenerii foarte “activi” sexual se pot confrunta cu probleme de sănătate, de la afecţiuni minore, până la slăbirea imunităţii şi afecţiuni ale prostatei. Vi le prezentăm pe cele mai frecvente, dar şi soluţii de prevenire.

Sexul în exces decimează anticorpii

1. Dependenţa de “hormonul fericirii”. În timpul actului sexual, creierul eliberează dopamină, un neurotransmiţător care creşte libidoul şi conferă o stare de bună-dispoziţie. În momentul în care faceţi prea mult sex, organismul începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de acest hormon pentru a se simţi bine şi pentru a menţine apetitul ridicat. 

2. Slăbirea imunităţii. Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Zurich, din Elveţia, au dovedit că sexul practicat cu o frecvenţă mai mare de trei ori pe săptămână poate slăbi sistemul imunitar, favorizând apariţia infecţiilor de tot felul. Oamenii de ştiinţă nu încurajează nici lipsa totală a sexului. “Nici relaţiile sexuale nimfomanice nu sunt benefice, dar nici lipsa lor. Frecvenţa optimă ar fi două relaţii sexuale săptămânal. Mai mult de trei relaţii pe şi mai puţin de două duc la scăderea anticorpilor, adică slăbesc imunitatea”, a declarat dr. Tillman Kruger, unul dintre autori.

3. Afecţiuni ale prostatei. Bărbaţii foarte activi sexual în tinereţe prezintă riscul de a dezvolta cancer de prostată, arată un studiu recent efectuat al Universităţii Nottingham, din Anglia. Participanţii au fost împărţiţi în două categorii: jumătate fuseseră diagnosticaţi cu cancer la prostată, iar restul erau sănătoşi. Ei au fost întrebaţi despre frecvenţa activităţii sexuale (inclusiv masturbare) la vârsta de 20, 30 şi 40 de ani şi despre numărul de partenere. Cercetătorii au speculat faptul că hormonii sexuali sunt responsabili la unii bărbaţi atât pentru apetitul sexual mare, cât şi pentru dezvoltarea ulterioară a cancerului de prostată, relatează intimatemedicine.com.

3 acte sexuale pe săptămână
scad imunitatea, arată un studiu elveţian. Frecvenţa optimă ar fi două acte sexuale, spun oamenii de ştiinţă

sursa: www.evz.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>