Published On: lun, Mai 14th, 2012

Ardeiul iute „arde“ grăsimea de pe abdomen

„Burta de bere”, adică excesul de grăsime de pe abdomen, ar putea fi redusă printr-un consum zilnic de produse cu ardei iute, spun specialiştii americani citaţi de Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Brigham din Boston recomandă consumul zilnic de ardei iute de culoare roşie. Ei spun că substanţa de bază din compoziţia acestora, capsaicina, care le dă şi gustul iute, are proprietatea de a „arde” grăsimile din corp, mai ales pe cele de la nivelul abdomenului.

Capsaicina, la baza unei noi tehnici chirurgicale

Un efect sporit de reducere a nivelului de grăsime din corp îl va avea o nouă metodă chirurgicală care se bazează pe modul de acţiune a capsaicinei în organism. Mai exact, medicul Ali Tavakkoli, din cadrul Spitalului Brigham, a testat pe şoareci obezi o tehnică de distrugere cu ajutorul capsaicinei a unor fibre nervoase de la nivelul stomacului, astfel încât să se întrerupă conexiunea dintre aparatul digestiv şi creier. Prin această tehnică se întârzie „golirea” stomacului, ceea ce amână apariţia senzaţiei de foame şi, deci, duce la o reducere considerabilă în greutate.

În cadrul studiului pe animale de laborator, medicul Ali Tavakkoli a obţinut prin această metodă o reducere cu 7% a grăsimii abdominale într-un interval de 11 luni.

sursa: www.adevarul.ro 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>