Published On: mie, Apr 18th, 2012

Fotografia care a luat premiul Pulitzer la categoria “Breaking news”

 

Câştigătorul de anul acesta al premiului Pulitzer pentru fotografie la categoria “Ştiri de ultimă oră” este Massoud Hossaini, fotograful AFP care a imortalizat imaginea dezastrului lăsat în urmă de atacul cu bombă de la Kabul, din decembrie 2011.

În imaginea suprinsă de Hossaini se poate vedea chipul îngrozit al unei fete de 12 ani care plânge în hohote, înconjurată fiind de trupurile rănite sau lipsite de suflare ale victimelor. Explozia s-a soldat cu moartea şi rănirea gravă a mai multor credincioşi de religie musulmană, care participau la o ceremonie religioasă.

Pulitzerul câştigat de fotograful afgan al AFP este primul acordat vreodată agenţiei de presă la această categorie. Massoud Hossaini, cel care a suprins imaginea sfâşietoare, s-a declarat “fericit şi emoţionat” pentru premiul acordat, potrivit France 24.

“Am rămas uluit să fiu afganul care dă glas vieţii pline de suferinţă şi momentelor dureroase pe care oamenii de aici le trăiesc. Ştiu că oricine va vedea fotografia se va gândi mai mult la cel care a realizat-o, nu la durerea locuitorilor din Afganistan”, a declarat autorul fotografiei câştigătoare, potrivit sursei citate.

Ceremoniile de decernare a premiilor Pulitzer se desfăşoară din 1917, iar în urmă cu trei ani organizatorii au început să acorde distincţii şi publicaţiilor care activează în mediul online.

sursa: www.gandul.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>