Published On: vin, Mar 23rd, 2012

Afla cheia fericirii sexuale la femei
 
Cu cat mai in varsta, cu atat mai bine? Da! Un studiu recent arata ca pe masura ce se scurge timpul si relatia avanseaza, femeile devin din ce in ce mai satisfacute de sex si barbatii se bucura din ce in ce mai mult de relatie in general. Dureaza chiar 25 de ani de relatie pentru ca femeile sa isi atinga apogeul sexual in relatia respectiva. Cam mult…

Aceste informatii sunt bazate pe noi studii ale Institutului Kinsey pentru cercetari despre sexualitate si reproducere. Deci care e treaba cu acesti 25 de ani? Chiar atat de mult ii ia, in medie, unei femei pentru a se bucura cu adevarat, la maximum de sex?

Nu te impacienta. Cercetatorii nu spun ca femeile nu se bucura si nu sunt satisfacute sexual in primii 25 de ani de relatie. Ci de fapt, acesta informatie explica faptul ca, in timp, relatia sexuala intr-un cuplu stabil se imbunatateste.

Exista niste teorii care incearca sa explice de ce se intampla asta. Una ar fi ca dupa aproximativ 25 de ani de relatie, femeia ajunge la menopauza si nu mai trebuie sa isi faca griji pentru o posibila sarcina. Nu mai are restrictii si face sex relaxata. De asemenea, femeile mature nu se mai simt stresate si ingrijorate cu privire la performanta lor sexuala. Nu prea mai stau ele sa citeasca reviste de femei pentru a afla inca 50 de metode de a-si satisface barbatul in pat. Isi cunosc deja foarte bine barbatii si stiu deja ce trucuri merg.

La barbati, lucrurile stau putin altfel. Dupa un sfert de secol, majoritatea sunt multumiti in relatiile lor, dar nu neaparat de componenta sexuala. Nivelul de testosteron scade pe masura ce inainteaza in varsta si usor, usor ajung sa se multumeasca si cu lucruri simple precum giugiuleala inainte de culcare. Si, in plus, ajung sa puna pe primul loc nevoile doamnelor si abia apoi nevoile lor personale.
Studiul a mai scos la iveala si alte aspecte interesante:

1.      Cu cat mai multe partenere sexuale are un barbat in viata, cu atat este mai putin satisfacut sexual.

2.      Cu avantaj pentru femei – un barbat care este mai ingrijorat ca partenera sa ajunga la orgasm este mult mai fericit in relatie.

3.      In mod curios, multe pupaturi si imbratisari sunt cheia fericirii barbatilor in cuplu, nu este valabil si pentru femei.

Iata cate motive pentru care o relatie serioasa pe termen lung merita cu adevarat orice efort!

sursa: sfatulparintilor.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>