Published On: mar, Iul 27th, 2010

Peste o treime din câinii din Marea Britanie sunt supraponderali

Un studiu efectuat pe baza informaţiilor reţinute despre 30.000 de câini din Marea Britanie, derulat de-a lungul a patru ani, a arătat că obezitatea nu este doar o problemă a britanicilor, ci şi a câinilor acestora, 35% dintre animale fiind supraponderale, arată The Independent.

Numărul câinilor supraponderali a crescut cu 21 la sută de-a lungul celor patru ani de studii efectuate de ONG-ul pentru siguranţa animalelor PDSA, iar dacă trendul se menţine ascendent, aproape jumătate din patrupezii britanici vor fi obezi până în anul 2013, ceea ce le pune în pericol sănătatea.

În vreme ce majoritatea stăpânilor de câini este de părere că un animal grăsuţ este adorabil, veterinarii de la PDSA avertizează că obezitatea reprezintă o ameninţare la sănătatea câinilor şi la speranţa acestora de viaţă.

“Animalele de companie obeze sunt mai puţin mobile, mai puţin dispuse să se joace şi sunt predispuse la numeroase boli grave. În fapt, stăpânii controlează dieta şi exerciţiile fizice ale animalelor lor. Vestea bună este că nu e niciodată prea târziu pentru a obţine rezultate bune apelând la veterinari”, a spus chirurgul veterinar Sean Wensley.

PDSA va relansa, astfel, competiţia anuală de slăbit Pet Fit Club, pentru a încuraja stăpânii să-şi ajute câinii să slăbească.

sursa: www.mediafax.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>