Published On: lun, Aug 15th, 2011

Autoturismul care merge 700 km, cu un litru de benzina, inventat de cativa studenti

Niste studenti polonezi au inventat un vehicul care ii cam face de rusine pe producatorii de masini ecologice. Masinuta tinerilor e in stare sa mearga aproape 700 de kilometri cu doar un litru de benzina.

Mai ramane doar ca un constructor sa le cumpere prototipul si sa inceapa sa-l produca in serie.

Este vorba despre Kropelka, un prototip de masina la care studentii Universitatii din Varsovia lucreaza de pe la inceputul anilor 2000. Are trei roti si un singur loc, dar ceea ce pierde la capitolul confort recupereaza cand e vorba de consum.

Studentii au muncit cinci ani pana sa obtina o prima versiune. In fiecare an mai buna, masinuta lor castiga premii dupa premii la raliurile de masini eco.

Pe langa eficienta, masina cantareste doar 40 de kilograme si ocupa mai putin spatiu pe sosele si in parcari. Kropelka si-a adjudecat si un premiu pentru siguranta de la Automobilul Clubul German.

Carcotasii se intreaba si ce viteza poate atinge Kropelka, amanunt trecut sub tacere de tinerii care au construit-o. Ei sunt insa convinsi ca, daca un constructor de masini le-ar cumpara prototipul, caracteristicile acestuia ar putea fi mult imbunatatite.

sursa: stirileprotv.roLeave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>