Published On: vin, Aug 5th, 2011

Poliţia Română va avea în dotare un Lotus Evora S

Un automobil Lotus Evora S va intra în dotarea Poliţiei Române începând de săptămâna viitoare, pentru o perioadă de doi ani, iar acesta va fi folosit pentru misiuni de patrulare şi de intervenţie rapidă.

România este a treia ţară din lume în care se realizează un parteneriat oficial între Lotus Cars şi poliţie. Proiecte similare au avut loc deja în Marea Britanie şi Italia. Poliţia Militară (Carabinieri) din Peninsulă a fost echipată cu două automobile Evora S, la sfârşitul lunii trecute.

Lotus Evora S are un motor V6 de 3,5 litri şi 350 de cai putere. Automobilul ajunge de la 0 la 100 km/h în 5 secunde şi are o viteză maximă de 275 de km/h.

Lotus a intrat pe piaţa românească în luna februarie a acestui an. În prezent sunt disponibile la vânzare trei modele – Elise, Evora si Exige, la preţuri între 38.000 şi 76.000 de euro.

“Forza Rossa, reprezentanţa oficială a Lotus în România, îşi propune să promoveze securitatea rutieră precum şi o nouă cultură a automobilului şi să ia parte la lupta împotriva delincvenţei rutiere”, spun reprezentanţii Forza Rossa.

sursa: www.capital.roLeave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>